Bliv klogere på PUR

I hverdagen bliver vi konstant mødt af forskellige materialer, der bruges til at skabe forskellige ting. Uanset hvad man snakker om, kan man være sikker på, at de valgte materialer altid er nøje overvejede. Dette er utrolig vigtigt, hvis man ønsker at skabe et produkt af høj kvalitet, der samtidig har de helt rigtige egenskaber. Da alle materialer har fordele såvel som ulemper, er det vigtigt, at man sætter disse op i mod hinanden, og bruger dette til at overveje, hvilke ting, der er vigtigst, i forhold til det, som man selv er i gang med at bygge eller designe. Udover at det selvfølgelig er utrolig vigtigt, at man vælger et materiale med de rigtige egenskaber, er der også noget æstetik, som man er nødt til at tage med i sine overvejelser, da dette også har stor betydning for produktets færdige resultat.

 

Man ser, hvordan flere og flere af de ting, som vi gør brug af i dagligdagen, bliver lavet af plastik. Dog er plastik et meget vidt begreb, og der findes altså mange forskellige typer af plastik. Et eksempel på en hærdeplast, som bruges i mange forskellige sammenhænge, er PUR. PUR er en forkortelse af polyuretan, og er en plastik med meget alsidige egenskaber. Dette er også grunden til, at det bruges i så mange forskellige sammenhænge. Hvilke egenskaber man tillægger polyuretanet afhænger i høj grad af hvilke væsker man vælger at blande sammen, samt den generelle reaktionsproces. Bliv klogere ved at klikke på denne hjemmeside: http://tinby.dk/om-pur/. Derudover snakker man overordnet set om to typer PUR – fleksibelt PUR og massivt PUR.

Fleksibelt PUR

Fleksibelt PUR bruges særligt i forbindelse med møbler. PUR er genrelt et meget slidstærkt materiale, og er derfor ideelt at bruge i forbindelse med møbler, der skal bruges på en daglig basis. Man vælger ofte at bruge PUR, når man skal designe ting, der kommer i kontakt med brugeren. Det vil sige stolesæder eller armlæn. Fleksibelt PUR er nemlig utrolig berøringsvenligt. Det er dejligt at røre ved, og er derfor også perfekt, når man skal designe ting, der er i tæt fysisk kontakt med brugeren, men som samtidig også kan tåle at blive brugt på en dagligbasis. Derudover er det også et materiale, som er utrolig nemt at rengøre, hvilket også gør det perfekt til brug i dagligdagen.

Massivt PUR

Massivt PUR bruges for det meste til langt mere avancerede designs, da det netop indeholder egenskaber, der gør du utrolig nemt at arbejde med, selv når man arbejder med et svært design. Modsat almindeligt plast er det langt bedre at arbejde med, og det er derfor også ideelt, når man har en idé, der kræver noget helt særligt af æstetikken. Massivt PUR kan eksempelvis bruges til store emner, såsom en gigantisk lampe eller dele til bilen.