Derfor er din søvn så vigtig

Din søvn er utrolig vigtig for alting. Både når det gælder dit helbred, dit humør, dit arbejdsliv og dine sociale evner. Søvnunderskud og søvnløshed kan være meget farligt i længden, og derfor er søvnløshed sådan et vigtigt område at fokusere på, især hvis man lider af det. Da det er så vigtigt at sove godt og nok, så får du herunder svar på, hvorfor du ikke bare kan holde dig vågen dag og nat samt nogle god råd om, hvordan du sørger for at sove godt.

 

Hvorfor kan jeg ikke bare være vågen altid?

Hvis bare jeg kunne være vågen hele døgnet, så ville jeg måske have tid til alt det, jeg ikke når til hverdag – sådan har de fleste mennesker med stor sandsynlighed tænkt på et tidspunkt i livet. Rent teoretisk giver det også god mening, at tiden ville være mindre knap, hvis søvnen ikke var nødvendig. Men hvorfor sover mennesket så? Det er der mange grunde til.

 

Når du sover, så udskiller du en masse affaldsstoffer fra hjernen. Søvnen fjerner altså de farlige affaldsstoffer, og hvis du ikke sov nogle gange, så ville det ikke ske, og konsekvensen ville være stor. Alzheimers er et eksempel på en alvorlig konsekvens, som kan opstå, hvis du ikke sover og affaldsstofferne ikke får lov til blive fjernet. Det må siges at være livsødelæggende og slet ikke de ekstra timer værd. Mindre konsekvenser kan dog også bevise søvnens værd – uden søvn får du nemlig alt fra koncentrationsbesvær til svagt immunforsvar og manglende evne til at kommunikere ordentligt. Konsekvenserne er ubærlige, og livet ville uden søvn være svært at leve – derfor skal du bare sove en ekstra time, hvis du har behov for det.

 

Sådan sover du godt

Hvis du lider af søvnløshed eller problemer med at falde i søvn om aftenen, og du ikke føler, du kan komme det til livs, så kan det være svært at leve et normalt liv, og gøre de ting du gerne vil. Derfor er det så vigtigt at få en god nats søvn. Hvis du i den forbindelse ønsker information om at sove godt, så kan du klikke her. Du kan også læse med herunder og få gode råd til, hvordan du kommer til at sove godt:

  • Sluk mobilen

Lad være med at bruge din mobil hele tiden, da den er meget forstyrrende for din hjerne og dine øjne, og sørg især for at lægge den fra dig nogle timer inden du skal sove (det gælder også alt andet elektronik)

  • Gå i seng i ordentlig tid

Sørg for at få de timer du skal have, og hvis det kan være svært grundet søvnløshed, så prøv at gå i seng på samme tid hver aften og stå op på samme tid hver morgen (også selvom du ikke kan sove)

  • Spis sundt og dyrk godt med motion

Den usunde mad giver dig en dårlig søvn, og den manglende motion gør dig ikke naturligt træt, så sørg for at spise ordentligt og løb eller cykel nogle ture

  • Køb de rigtige materialer!

Med den rigtige seng, madras, topmadras, pude, dyne og det rigtige sengetøj, så kan du kun gøre din søvn bedre, og måske kan du oven i købet komme kuren mod din søvnløshed et skridt nærmere