Derfor skal du rense dine tagrender

Har du opdaget, at stort set alle tagrender er grønne, slidte eller generelt bare beskidte? I de tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at bestille en rensning af tagrender så hurtigt som muligt. På længere sigt kan det nemlig få konsekvenser for enten tagkonstruktionen eller murværket. Nedenfor kan blive klogere på tagrensning og ikke mindst, hvordan du opstøver en god og erfaren tagrenser. Læs mere nedenfor. 

Det skal du vide om rensning af tagender

Der er mange gode grunde til, at det er vigtigt, at du får renset dine tagrender, når de trænger. Får du det ikke gjort i tide, kan det nemlig resultere i de fugtskader, der i sidste ende kan give skimmelsvar på murværk eller afskalning i pudslagt. Derfor kan det også godt betale sig at få en professionel tagrenser ud, hvis du gerne vil være sikker på, at det bliver rigtigt og ordenligt fra starten. På den måde er der mindre risiko for, at algerne for eksempel vender tilbage og resultere i skader på ny.

Mange tænker i første omgang, at de sagtens kan klare tagrensningen selv. Men faktisk kan det være et større og mere udfordrende projekt end først antaget. Det kræver det rette værktøj og ikke mindst erfaring med at bevæge sig rundt på taget, som nemt kan blive glat og meget udfordrende. Hvis du gerne vil have det bedste resultat, kan det bedre svare sig at hyre et professionelt firma, der kan ordne rensning af tagrender for dig på ingen tid. På den måde kan du anse det lidt som en investering ved at få en professionel til at gøre det rigtigt fra begyndelsen.

Hvor mange gange skal du rense dine tagrender?

Der skal ikke meget til før, at blade og mos falder ned på tagrenderne. Derfor er det nødvendigt at vedligeholde og ikke mindst pleje dit tag en gang årligt. Hvis du allerede har hyret en professionel tagrenser, kan du i samme ombæring aftale, at han vender tilbage samme tidspunkt året efter, hvis du er tilfreds med resultatet. På den måde er du sikker på, at det bliver gjort igen næste år samtidig med, at du slipper for at skulle ud at finde en ny virksomhed igen. Det gør det hele lidt lettere at vide, at samme firma vender tilbage og gentager processen.

Når prisen skal regnes ud, bliver det gjort ud fra, hvor mange meter tagrender du har. Derudover kommer det de fleste steder også an på, hvor mange nedløbsrør og regnvandsbrønde, der skal renses. Inden du får besøg af en tagrenser, får du oplyst beløbet, så du kan vurdere, hvorvidt det stemmer overens med dit budget. Du skal ikke være bange for, at der kommer yderligere gebyrer oveni. Prisen er fastsat inden, du hyrer firmaet. Det er desuden de færreste, der bruger stiger eller stilladser, når de renser tagrender. Derfor skal du ikke være nervøs for, at din grund bliver udstyret med diverse stilladser. Tværtimod vil de stå på jorden og rense med et speciallavet støvsugersystem, som kan anvendes i et helt op til 12 meters højde.