Din hund fortjener det bedste

Det at skulle finde det helt rigtige foder til sin hund, kan være rigtig svært, da der er mange faktorer som spiller ind og man har mange valgmuligheder til rådighed. Men husk hundefoder til et godt hundeliv er besværet værd.

Det er dog meget vigtigt at sætte sig ind i de forskellige former for foder, for at kunne træffe den mest rigtige beslutning for sin hund. Der er mange måder at vælge foder på. Man kan købe tørkost, mad fra en dåse, mad som man selv har lavet specielt til sin hund eller hunden får de rester som er tilbage fra den mad, man har lavet til sig selv.

 

Find det rigtige mad til din hund

For at finde det helt rigtige mad, skal du tænke over, hvilken form for hund du har. Hunde skal nemlig have forskellige mad alt efter hvor gamle de er, hvis de er hvalpe, skal de have noget specielt mad, som hjælper dem med at vokse på en ordentlig måde. Er din hund voksen, skal den have noget mad, som indeholder den mængde som en hund har behov for, for at være holde en sund og naturlig vægt, med en god balance af fedt, proteiner og kulhydrater. Der skal gerne være omkring 20% proteiner og 10% fedt for at kunne dække hundens samlede energitab.

Er hunden lidt overvægtig er det vigtigt at tage hensyn til de sundhedsmæssige aspekter i at være overvægtig for en hund og derefter få den på en slankekur, så den kan komme ned og have sin normale vægt igen og på den måde få dens helbred til at blive optimalt igen. Det gør man også ved at se på de forskellige forhold der er i maden med hensyn til proteinet og fedtet i maden. For at hunden skal tabe sig, skal der mere protein og mindre fedt i foderet, så hunden forbrænder fedtet hurtigere.

Omvendt, hvis din hund er undervægtig, er det vigtigt at undersøge, hvilke former for hundefoder der kan få en hunds vægt op på en sund måde, så hundens helbred ikke tager skade af det.

 

Gælder det samme for alle hunde?

Der er selvfølgelig nogle grundregler man kan gå ud fra, som også står skrevet i ovenstående afsnit, men dette betyder ikke, at det er det samme for alle hunde. Du er den som kender din hund bedst og derfor er du en af dem, som bedst kan være med til at afgøre, hvilket foder hunden vil være bedst tjent med. Bare fordi naboens hund får mad fra en dåse, betyder det ikke at din hund har det bedste med den slags mad og for at finde ud af, hvilken form for mad hunden helst skal have, kan man kigge på nogle bestemte ting på sin hund. Blandt andet om hundens pels er fin og glat? Trives den? Har den regelmæssig og sund afføring? Virker den tilpas? Og vil den spise det foder som den får?
Alle disse spørgsmål er vigtige at tage med i overvejelserne, for på den måde får du analyseret din hund og ved at prøve sig frem med forskelligt foder, kan du finde ud af, hvad der passer bedst til lige præcis din hund.