Få din samsung repareret billigt og nemt

En smartphone er ikke meget værd, hvis den er gået i stykker. De fleste af os har oplevet følelsen der går i maven, når man ser sin telefon falde mod jorden, eller vælte et glas vand ved siden af telefonen. Der er et hav af måder, at man kan komme til at ødelægge sin telefon på.

Hvis uheldet nu skulle være ude, så er det godt at vide hvad man kan gøre, for at få sin telefon tilbage på banen hurtigst muligt. Hvis du har en form for garanti/plan fx applecare, så bør du først få den sendt mobilen den vej. Hvis ikke, så er der to andre muligheder. Først kan du sende din mobil afsted til en professionel reparatør og få den fikset hurtigt og nemt. Det kan være at du er på udkig efter en billig samsung skærm reparation i Århus, så er det bare med at smide det ind i en søgemaskine, og se hvad der kommer frem i nærheden af dig.
Den anden mulighed er at du kan gøre det selv. Dette vil jeg anbefale til folk, som allerede har en vis form for erfaring inden for reparationer af elektronik, da det er én af de lidt sværere. Det kræver også en håndfuld ordenlige værktøjer til opgaven, og hvis du ikke allerede har dette, så kan dette nemt koste det samme, som det ville koste at få en professionel til at eksempelvis skifte din skærm.

Hvis du har lidt fingerfærdighed, snilde og lyst til at prøve kræfter med at reparere din egen telefon, så er der et par tips, tricks og gode råd, som du kan tage med dig på vejen.

Det rigtige værktøj

For det første er det nødvendigt med det rette værktøj. Det siger lidt sig selv, at du skal bliver nødt til at have de rigtige skruetrækkere til jobbet, ellers bliver det ikke muligt at tage skille den af. Det er ikke nødvendigvis den samme slags skrutrækkere, som du har liggende i din værktøjskasse i værkstedet. Det er derimod skruetrækkere til bittesmå skruer, hvor du skal bruge specielle skruetrækkere. Hvis du allerede har et sæt til at samle/skille din computer ad, så kan det godt være at dette går an. Der er også ofte specielle skruetrækker hoveder som, alt efter din model, normale skruetrækkere ikke kan klare. Dette er ofte lavet for at forebygge uautoriseret reparationer.
Et nødvendigt værktøj til denne opgave, som man nok ikke lige har liggende, er et plastik lirke værktøj til at lirke dele fra hinanden, uden at ødelægge dem.

Hvis du fx har smadret din skærm, så får du naturligvis brug for en ny skærm. Disse skærme er ikke nødvendigvis billige, men vil ikke anbefale at du tager den billigste løsning. Kvaliteten af skærmen reflekteres også oftes i prisen, og det er altså ikke her at du bør spare alle pengene.

Nu har du dine værktøjer og reservedele klar. Nu skal du igang med selve opgaven. Inden du begynder at skille noget som helst ad, så tag at kig på nettet efter en guide til hvordan du skal gøre det. Her kan du kigge på google, ifixit.com eller lignende.