Oplever du krise i parforholdet? Du er ikke alene!

Selv de allerbedste og tilsyneladende mest velfungerende parforhold kan komme ud i en periode, hvor der opstår krise. Nogle gange kan man selv løse det, men andre gange skal man have lidt hjælp til for eksempel gennem parterapi. Læs mere her om hvordan parterapi kan være rigtigt godt til at løse kriser i parforholdet og hvorfor du bør prøve det.

 

Løs krisen med parterapi

Der kan være mange gode grunde til, hvorfor krisen er opstået og det er ikke altid lige til at se løsningen selv. Når man selv står i forholdet og har følelser i spil, så er det svært selv altid at finde roden til problemet og hvordan man kommer af med det.

Her er det at parterapeuten kommer i spil. Terapeuten er ikke selv direkte involveret i forholdet og kan dermed med bedre se objektivt på parforholdet og finde ud af, hvad krisen egentlig består af og hvordan parret bedst kan løse problemet.

Er det kommunikationen den er gal med? Eller er det en meget bestemt hændelse, som parret endnu ikke selv har fundet en løsning og bliver ved med at nage i forholdet og skabe flere kriser? Parterapeuten kan hjælpe parret med at finde det egentlige problem, som har udløst krisen, og skubbe alle de problemer, der kan være opstået som følge, lidt til side.

 

Gør det for børnenes skyld

Når man har børn, så er det ikke kun én selv det går ud over, når det knaser i parforholdet. Børn har en vildt god intuition og kan ofte lynhurtigt mærke, når forældrene er inde i en dårlig periode. De mærker den dårlige stemning i luften og de halvt skjulte miner, som alt sammen får barnet til at bekymre sig og giver det en urolig hverdag.

At gå til parterapi kan nogle gange føles lidt overvældende og det kan godt virke grænseoverskridende at sidde og fortælle om ens personlige liv overfor for en professionel. Men parterapi er nu engang ofte den bedste løsning for et parforhold, der virkelig er i krise. Og hvis du ikke vil gøre det for dig selv, så overvej i det mindste om dine børn er en god nok begrundelse til at begynde til terapi og få løst konflikten.

Så oplever du krise i parforholdet? Det gør langt de fleste på et eller andet tidspunkt og du behøver ikke at kæmpe alene med det.