Hvad er vigtigt ved køb af ny bil

Der er mange ting, som man bør overveje, når man skal ud og finde en ny bil. Hvordan finder man en bil, som passer til ens behov mange år frem? Med lidt benarbejde og planlægning, så er det ikke svært at finde frem til den perfekte bil, som opfylder ens egne krav.

 1. List dine krav. Det kan være fristende at vælge den lille lækre bil, men det er måske ikke altid lige det, som du har brug for. Her kommer der nogle punkter, som du bør overveje i forbindelse med din nye bil.
  – Hvor mange personer skal bilen kunne rumme? Har du en stor familie, som alle skal kunne være med? Er du single, og er det primært kun dig selv og en anden person? Dette er et af de vigtigste spørgsmål at stille dig selv.
  – Hvordan vil du primært komme til at bruge din bil? Skal du ud og køre på motorvej hver morgen og eftermiddag? Kommer du til at skulle køre mest inde i byen, af smalle veje og snævre parkeringspladser? Skal du ud og køre off-road?
  – Skal du køre meget langt, så skal du måske også overveje forbrug af benzin.
 2. Sæt dit budget. Det er ikke alle, som lige har nok kontanter til at kunne købe en bil kontant. Derfor tager mange forbrugere et billån, når de skal have ny bil. Regn alle udgifter sammen, både billån, billig bilforsikring, benzinforbrug osv. Når alt er regnet sammen, bør dine udgifter ikke være mere end 20% af din udbetalte løn.
 3. Skal du købe eller lease. Der er både fordele og ulemper ved at lease eller købe en bil. Tag for eksempel leasing: her kræver dette ikke et væsentlig (eller ingen) startbeløb, og det koster mindre pr. måned. Dog står du helt uden en bil, når leasing-perioden er overstået, og så skal du ud og finde en ny en igen. På den anden side, hvis du køber en bil, så koster det mere til at starte med, og de månedlige betalinger er nok højere, men til sidst står du med din helt egen bil, som du kan gøre med, hvad du vil. Med leasing vil du kunne køre rundt i en spritny og dyrere bil, end hvad du nok ville kunne købe selv.
 4. Skal du købe brugt? Du kan selvfølgelig også vælge at købe en brugt bil. Du kan undersøge mere omkring brugte biler ved at kigge hurtigt rundt på nettet.
 5. Testkør din bil! Lad være med at være for ivrig efter at få købt en bil – den går ingen vegne. Sørg for at få prøvet bilen af, inden du køber den. Det kan være at den ikke lige er dig, når du først kommer ind og sætter bag rattet. Det vil være brandærgerlig at købe en bil, hvorefter du finder ud af at den ikke har den køreglæde, som du havde regnet med og håbet på det. Det tager blot en halv time en formiddag, og så har du prøvet bilen af.

Held og lykke til med dit bilkøb!