Admiralty tea

Admiralty Tea’ fra det Østerlandske Thehus

Det Østerlandske Thehus beskriver denne originale the som et højtideligt indslag i en audiens hos den britiske dronning Victoria i 1887. Til audiensen havde dronningen inviteret det engelske admiralitet i anledning dronningens 50 års regeringsjubilæum. Til stede var også en dansk marinesoldat Søren Vilhelm Jacobsen, der repræsenterede fregatten Valkyrien. Theen gjorde et så stort et indtryk på Jakobsen, at han tog opskriften på blandingen med tilbage til København. Det kom til at udstikke hans livsbane, for det var i den forbindelse, at han etablerede det Østerlandsk Thehus, hvor den særegne ”Admiralitets the” stadig er den førende af det Østerlandske Thehus blandinger. Theen er fortsat højt skattet blandt danske the-kendere.


Blandingen med Østerlandske Admiralty te har en anbefalet trække-tid på 3-4 minutter, og den består af the fra Darjeeling, Ceylon og Keemun. Darjeeling er en kinesisk te, der vokser i Indien. Den har en karakteristisk smag af franske druer og Himalaya bjergluft. Selv de, der ikke drikker te, vil finde, aten god Darjeeling theer så interessant, at den virkeligt er værd at prøve. De panoramiske naturskønne the-haver i Sri Lanka leverer et utal af blandinger kendt som Ceylon the. De fleste the-haver befinder sig i højder mellem 3.000 og 8.000 fod, der spænder over frodige bjerge i det centrale højland til frugtbare sletter i de sydlige indre områder på øen. Sri Lankas (tidligere Ceylon) the besidder kvalitet og smag, der tilskrives theens geografiske oprindelse og unikke fremstillingspraksis. Ceylon the er den reneste the i verden, når det kommer til pesticidrester. Sri Lanka var først med hensyn til at opnå et brand som “Ozon venlig te” i henhold til Montreal-protokollen, og øens producenter er de stolte ejere af det første etiske the mærke i verden anerkendt af FN. The fra Keemun (Qi Men Hong, Qi Hong) er en særlig sort lavet udelukkende af den unge Hao Ya, som er Keemuns fineste kvalitet af the blade. Smagen er en harmonisk kombination af det frugtagtige, blomstrede og røgede, der giver denne the en meget unik og spændende smag. Den sukkersøde aroma er vidunderligt let med et strejf af blomstret eftersmag.
Teen leveres enten som pulver alene eller i en klassisk dåse med det Østerlandske Thehus logo på. Den dåse kan du gemme og bruge efter behag, men den kan naturligvis altid genopfyldes.