Bæredygtigt børnetøj

De fleste forældre vil gerne skåne deres børn for unødig kemi. Det gælder selvfølgelig også, når det kommer til tøj. Derfor vælger flere børnetøjsvirksomheder at producere tøj, der er så bæredygtigt som muligt. Tjek for eksempel udvalget hos https://okker-gokker.com/welcome/. Den bæredygtige tankegang er ikke kun virksomhedens profil udadtil, men også stifterne bags hjem og livsstil er med bæredygtighed for øje. De følger med forskningen og er i løbende udvikling for hele tiden at leve op til deres egne høje krav. Der findes selvfølgelig også andre lignende firmaer, således at hele barnets garderobe kan være så bæredygtig, som du ønsker det.
Genbrug børnenes tøj
En anden god løsning på en bæredygtig garderobe til dit barn er at købe tøjet brugt. Der findes efterhånden flere genbrugsbutikker, hvor de udelukkende sælger ting til børn. Her kan du finde udmærket tøj i god stand og tilmed købe det billigt. Når tøjet har været brugt før, så er du også sikker på alt overflødigt kemi, allerede er vasket ud af tøjet, når du overtager det.
Det kan også være at du er så heldig at kende et barn, der er lidt større end dit eget, som du kan arve tøj fra. Så bliver det næsten ikke billigere at klæde dit barn på.
Brug tøjet op eller giv det videre
Der er ingen grund til at smide tøj ud, der stadig kan bruges. Det meste tøj kan godt lappes af et par gange, uden at se slidt eller brugt ud. Hvis bukserne får for mange huller på knæene, som ikke længere kan lappes, så kan de alligevel godt klare sig lidt længere som for eksempel shorts, hvor du bare klipper dem over knæhøjde og syr dem i kanten.
Når tøjet bliver for småt, så er det blot at sælge det eller give det videre.