Det er vigtigt for indeklimaet i dit hjem at have en emhætte. Man undgår fugtskader, fedtafmærkninger på køkkenets inventar, lugten af mados og generelle gener forbundet med damp i køkkenet. For at holde sin emhætte funktionel, er man dog indimellem nødt til at skifte sit filter. For at holde emhætten bedst ved lige, bør det gøres med max et halvt års mellemrum, alt afhængig af, hvor ofte der kokkereres. Det skal også nævnes, at nogle madtyper er mere syndige, i forhold til at tilsmudse dit filter, end andre.
Et nyt filter til emhætten kan derudover mindske risikoen for brandfare, da filtre fyldt med fedt kan bryde i brand. Et gammelt filter kan ligeledes lægge større pres på emhættens motor og derved nedsætte dens levetid. Derfor er det vigtigt at udskifte sit emhættefilter regelmæssigt.
Kend din filtertype
Hvis man har en recirkulationsemhætte, det vil sige en emhætte uden udsugning, behøver man et filter til emhætten. Nogle emhætter sælges med filtre monteret forud. Disse kan udskiftes, når det behøves. Man kan få enten metal-, polyester- eller kulfiltre, men i dag er kulfiltre de mest sædvanlige. Der findes 2 forskellige former for kulfiltre: universalkulfiltre og aktive kulfiltre.
Universalkulfiltre kan, som navnet antyder, bruges i de fleste emhætter. Det skyldes, at man selv kan tilpasse størrelsen på filtret med eksempelvis en saks. Et aktivt kulfilter indeholder aktivt kul, som udmærker sig i sin evne til effektivt at mindske lugt fra luften. Disse filtre er ofte designet til at passe en specifik emhætte, men har typisk en længere levetid.
Rådgivning er lettilgængelig
Uanset hvor teknisk man er, er det let at finde den filtertype, man har behov for. Find vejledning i, hvordan du kan forlænge din emhættes levealder et nyt levedygtigt emhættefilter, eller gennemsøg nettet på egen hånd.