Forslag til familieaktiviteter

Selvom vi alle elsker vores familier, så er det ikke nogen hemmelighed, at lockdown kan være hård ved både parforhold og familielivet. Vi er vant til at få et afbræk fra hverdagen ved at tage på arbejde, til sport og være sammen med venner. Nu er landet lukket ned, og det betyder, at alle arbejder hjemmefra. Sport og foreningsliv er sat på standby, og vores vennekreds er blevet begrænset.

Hvordan finder man så lige en måde at være sammen på fra morgen til aften, uden man river hovederne af hinanden? Det kommer vi her med et godt bud på. Det har været en rigtig god aktivitet for vores familie, hvor vi er særligt isolerede, da vores yngste dreng er hjertebarn og dermed desværre i særlig risikogruppe.

Puslespil for hele familien

En af vores yndlingsaktiviteter under corona har været at lægge puslespil fra Eurographics. Vi købte 4 store puslespil og fordelte den ud mellem os. Herefter lavede vi en konkurrence: Den der først samler sit puslespil bestemmer menuen i weekenden – inklusiv dessert! Det var en rigtig god måde at lave noget fælles – hver for sig. Vi var altså sammen om en aktivitet, uden at nødvendigvis sidde i samme rum.

Børnene var især vilde med konkurrencen, og var hurtige til at få alle deres prikker ud på gulvet på deres værelser. De ville jo begge være først færdige, så de kunne bestemme menuen. Så var der lidt ”ro på” derhjemme, mens børnene lagde puslespil på værelserne. Samtidig hjalp man også hinanden lidt på kryds og tværs. Det var så hyggeligt.

Styrk din hjerne og dit sind med puslespil

Udover puslespil er en genial aktivitet i isolation, så er der også mange andre gode grunde til at lægge puslespil. Puslespil har nemlig en lang række fordele og gode egenskaber på vores krop og hjerne:

  • Du træner både højre og venstre hjernehalvdel, når du lægger puslespil. De skal nemlig arbejde sammen og derfor forbedrer du også dine kognetive hjernefunktioner.
  • Du bliver mere detaljeorienteret, da puslespilsbrikkerne ligner hinanden meget. Derfor skal du øve dig selv i at lægge mærke til de mindste detaljer.
  • Du styrker din hukommelse.
  • Din hjerne udskiller dopamin, som gør dig i bedre humør.
  • Du forbedrer dine problemløsningsevner ved at prøve dig frem på mange forskellige måder – evner du kan bruge på arbejdet også.
  • Du reducerer stres ved at lægge Eurographics puslespil.

Derfor skal du vælge Eurographics

Eurograhics er en virksomhed fra Montreal i Canada, der laver fede voksne puslespil i alverdens forskellige motiver. Brikkerne er 100% genanvendelige og motiverne er trykt med vegetabilsk blæk, der er udvundet fra grøntsager. Du kan altså lægge puslespil fra Eurographics med god samvittighed, da virksomheden og produkterne er meget miljøvenlige.

Jeg håber, I er blevet inspireret til at komme i gang med at lægge puslespil hjemme ved jer. Det er et stort hit herhjemme, så kan anbefale det på det varmeste herfra. God fornøjelse!