Ikke det samme uden fysisk aktivitet i hverdagen

Er du også en af dem, der savner fitnesscentrene og at mødes med gutterne til fodbold? Så er du ikke alene! Vi er mange, der mangler den fysiske aktivitet i vores hverdag, nu hvor alle idræts- og træningscentre er lukket ned. Selvfølgelig kan man tage en tur ud at løbe eller hjemmetræne – men det er bare ikke helt det samme vel?

Hvis du ikke er typen, der gider at løbe en tur, så har vi her samlet nogle forslag til, hvordan du kan få rørt dig på andre måder. Det er nemlig kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder motion. Og så skal man altid huske, at lidt har også ret.

Savner du fodbold? Ingen problem!

Selvom idræt er lukket ned i Danmark lige nu, betyder det ikke, at du ikke kan mødes med gutterne til en god omgang fodbold under kontrollerede forhold. Det betyder selvfølgelig i det fri, hvor I ikke ånder og sveder på hinanden eller gulvarealer som i sportshaller.

Så hvis du er glad for sport, er det en oplagt mulighed at få motion på. Lav eventuelt en fast aftale med dine kammerater om at mødes hver søndag på en fodboldbane og brænd noget energi af sammen. Jeres kroppe vil takke jer.

Planlæg hikes i weekenderne

En god vandretur i smuk natur er en meget undervurderet og skøn motionsform herhjemme. Mange tror fejlagtigt, at motion kun handler om at få pulsen op og kampsvede. Men gode, lange vandreture med et godt tempo er også utrolig sundt for kroppen. Særligt hvis du vandrer i terræn med bakker og dale, da du bruger mere energi på at gå opad end bare ligeud.

Husk dog at investere i gode vandresko eller trail sko til herre og damer, hvis du skal ud i skove med ujævnt terræn. Så er du optimalt klædt på til alt slags terræn og minimere risikoen for skader, hvis du træder forkert.

Kør ud til vandet og tag en god svømmetur

En god svømmetur i det fri gør noget helt særligt for krop og sjæl. Danmark er ikke just det varmeste land, men hvis vinterbadere kan bade om vinteren – så kan du også tage en frisk svømmetur i den lokale sø eller ude ved havet i april måned!

Er det alligevel en lidt for kold fornøjelse, så nøjes med at gå en lang tur rundt om en sø eller langs havet. Igen skal man ikke undervurderer gode, lange gåture. Går du i sand vil du også helt automatisk bruge en smule mere energi til sammenligning med, når du går på stabilt terræn. Kroppen spænder nemlig i mange små muskler for at holde balancen, og derfor bliver gåturen automatisk lidt hårdere.

Jeg håber, du er blevet inspireret til at komme op fra sofaen og ud at røre dig! God fornøjelse med projekt ”corona motion!”