Interessen for bitcoins stiger

Hvis du har været den mindste smule tilstede på internettet det sidste lange stykke tid, kan du næsten ikke have undgået at høre om Bitcoins. Men hvad er det egentligt og er det kommet for at blive? Den korte forklaring er, at Bitcoins er en virtuel valuta. Bitcoins kaldes også for en crypto currency og du har måske set den forkortet som enten XBT eller BTC, og valutaen bliver stadig mere og mere udbredt i takt med, at kursen på dem stier. Selvom valutaen udelukkende bruges til handel på internettet, så kan prisen herpå sagtens omsættes til en fysisk valuta – Og kursen på internettets ”nye” spiller er tårnhøj, så der er forståeligt nok stor interesse for brugen af bitcoin i flere forskellige sammenhænge.

I sin spæde opstart fik Bitcoins er dårligt ry for værende betalingsmiddel på det dybeste af internettets afkroge, hvor der blev foretaget lyssky transaktioner på diverse illegale foretagender, men nu er Bitcoin for alvor blevet mainstream. På Bettercoins.dk kan du gøre dig klogere på fænomenet, der særligt har vundet stor indpas på grund af sin uafhængighed. Penge er som bekendt et socialt forankret fænomen, der anses for værende en nødvendighed for mennesker verden over, men penge og deres værdi påvirkes af politik, stater og banker. På mange måder kan man derfor argumentere for, at Bitcoin er fremtidens valuta og at teknologien for alvor har slået igennem som værende fremgangsmænd for en spændende fremtid for internethandlen. Bitcoins bliver oprethold af en Peer 2 Peer-service, der så dagens lys i 2009 og er dermed uafhængig af politik.

 

Sådan handler du med Bitcoins

I takt med, at Bitcoins bliver mere og mere udbredt som valuta, er der også skudt flere og flere forhandlere op som netop Betteroins.dk. Det eneste det kræver af dig er, at du laver en såkaldt Bitcoin-wallet, som er din virtuelle pung til din indkøbte valuta. Her kan du løbende holde øje med værdien på dine Bitcoins, en slags netbank. Hertil får du en medhørende adresse til handel. Det er en rigtig god idé at gemme denne unikke adresse ved at skrive den ned eller gemme et billed af den, da du skal bruge denne for at tilgå dine bitcoins. Du kan derfor både handle over computeren og din smartphone, når du er på farten, hvilket øger fleksibiliteten og blot understreger, at Bitcoins er den mobile fremtid for handel.

 

Bitcoins bruges på internettet, så det er også her du kan få fingrene i den virtuelle valuta. Du kan købe den med kreditkort alle med bankoverførsel, så alle kan være med. Der er nærmest gået sport i at holde øje med de meget svingende kurser på valutaen, der er stærkt påvirket af faktorer som kendskabsgrad og den øgede popularitet. Derfor nyder Bitcoin også store opsving for tiden, mens økonomiske fagkyndige spekulerer i, at Bitcoin blot er en såkaldt boble der hurtigt vil briste på grund af dens uafhængighed.

 

Du kan på internettet løbende holde øje med kursen på den virtuelle valuta i real time og dermed nå at sælge, når du kan få mest for dine penge eller købe, når du får mest til gengæld. På mange måder fungerer handlen med Bitcoin ligesom aktier og der er helt sikkert spændende fremtidsmuligheder i Bitcoins samt handel hermed. Kursen på bitcoins fluktuerer men nåede i December 2017 et enormt højdepunkt, da kursen ramte imponerende 19.000 amerikanske dollars og flere økonomiske spekulanter følte det nødvendigt at påtale denne form for penge samt handlen med crypto currency generelt.