Jagttøj og andet jagtudstyr til den gode jagttur

Det kan være noget af en stor investering, hvis man gerne vil begynde at gå på jagt i naturen i sin fritid. Der er mange ting, som man skal have fat i, inden jagten kan for alvor kan få lov til at begynde. Først og fremmest er det vigtigt, man har det helt rigtige jagttøj i ordentlig kvalitet. Dette er yderst vigtig, hvis det skal blive en god oplevelse at gå på jagt. Udover det rigtige tøj er der også den del andet vigtigt og uundværligt jagtudstyr, der er værd at rette opmærksomheden hen i mod. Mest oplagt, så er det selvfølgeligt nødvendigt med et gevær, hvis man vil på jagt. Et jagtgevær er dog ikke ét, man bare lige sådan går ned i byen og ind i den nærmeste butik og køber. For at få lov til at købe et jagtgevær, så er det et krav at man har taget et jagttegn først.

 

Et jagttegn kan lidt sammenlignes med et kørekort. For at få lov til at køre bil, så skal man først have taget et kørekort, hvor man både skal have bestået en praktisk og en teoretisk prøve. På samme måde indeholder jagtprøven både en praktisk og en teoretisk del. I den teoretiske del skal man vide en masse om de forskellige dyrearter, deres yngletider samt hvornår det er tilladt at skyde dem. Man må nemlig ikke dyre dyr i den perioder, hvor de parrer, og ej heller må man skyde dyr, som har unger. I den praktiske del skal man vise, at man kan håndtere et gevær korrekt i forhold til at fylde patroner i og holde geværet rent.

 

Jagttøj fra top til tå

Som sagt er det yderst vigtigt, at man har noget jagttøj i ordentlig kvalitet, hvis man skal have en god jagtoplevelse. Når man går på jagt, så starter man ofte meget tidligt om morgenen, og man kan nemt komme til at gå uden for i skoven eller på marken i rigtig mange timer. Derfor kan det hurtigt blive en frysende kold omgang, hvis ikke man er ordentlig klædt på. Som mottoet siger, så finder er ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. For at starte fra toppen, så er det en god ide med både hue og tørklæde. Derudover er det nødvendigt med skiundertøj, samt en varm og vindtæt jakke. Ligeledes skal man have varme og vindtætte bukser på. De skal også være vandtætte, hvis man går i våde områder, for eksempel omkring søer. Af samme årsag er vandtætte støvler et must. Det er bedst at vælge nogle gode støvler i stedet for gummistøvler. Der er nemlig ikke meget varme i gummistøvler.

 

Andre overvejelser omkring det rigtige jagttøj

I ovenstående afsnit står de forskellige dele af et optimalt sæt jagttøj beskrevet. Der er dog også andre overvejelser, som er værd at nævne. Blandt andet er det en god ide at tænke lidt over farvevalget, når man køber sig jagttøj. Det skal helst være nogle naturlige naturfarver, som for eksempel mørkegrøn, lysegrøn, mørkebrun, lysebryn, grå og sort. Det går altså ikke, at troppe op i en helt gul eller lyserød uniform, da man i så fald vil vække alt for meget opmærksomhed ude i skoen. Og dyrene vil uden tvivl opdage dig, før du opdager dem. Når man køber jagttøj så handeler det altså ikke så meget om, at man skal gå efter sine yndlingsfarver. Det handler ikke om, at det skal være pænt. Det handler om, at det skal gå i et med naturens omgivelser, så man er godt kamufleret. Derudover er det smart, at tøjet ikke larmer alt for meget, når man bevæger sig rundt.