Sådan får du erstatning for arbejdsskader og trafikuheld

En arbejdsskade eller et trafikuheld kan være en alvorlig sag. Den kan få konsekvenser, i værste fald for resten af dit liv. Selv om vi generelt har en meget god brugerbeskyttelse i Danmark, når det kommer til erstatning for skader, så ligner vi mest et uland. Danmark er næsten det modsatte ekstrem af USA.

USA er berømt for afsindige erstatningssager. Fx har en mand der skoldede tungen på en alt for varm kaffe i en Mc Donalds fået over 100 millioner dollars i erstatning, for svie og smerte. Siden denne berømte sag står der advarsler og ansvarsfraskrivelser på alle varme driks, i hele USA’s fastfood restauranter. Og denne sag er langt fra enestående.

I Danmark ville sådan en sag ikke engang komme i gang. Den ville blive afvist som bagatel. Og selv hvis den gjorde, eftersom skaden ikke er permanent eller påvirker din livsindkomst, ville du i bedste fald få et par hundrede kroner i erstatning.

Det er svært at få erstatning i Danmark

Det hjælper ikke engang hvis du er godt forsikret. Et ganske konkret eksempel fra det virkelige liv:

En mand kørte på motorcykel om natten, med konen bagpå. Ved et vejbyggeri kørte han i højre spor, uden at lægge mærke til at han faktisk kørte på stabilgrus. Motorcyklen var en enduro, som er en terrængående maskine. Den kører på fast grus lige så stabil som på asfalt, og du kan slet ikke mærke forskellen. Han kørte med ca. 40 km/t da der pludselig dukkede en stor jordbunke op i lyskeglen. Det var for sent til at undvige, og han ramte lige ind i bunken.

Ingen kom til skade, udover nogle hudafskrabninger og chok. Sporet han kørte på var åbent, men det skulle have været afspærret. I dagslys ville man nok have set det, men ikke om natten. Jordbunken var ikke markeret eller belyst, som det bør være jf. færdselsloven.

Motorcyklen var alvorligt skadet og kom på værksted. Kaskoforsikringen betalte uden problemer for reparationen og også erstatning for hjelmet og entreprenørens forsikring overtog selvrisikoen. Men da manden ville søge erstatning for svie og smerte, samt tabt tid pga. uheldet, kom han ingen vegne.

Forsikringer dækker overfor hinanden

Af sin forsikring fik han at vide, at jf. brug og skik, ville forsikringen ikke kunne hjælpe med at få erstatning fra byggeherrens eller entreprenørens forsikring. Det var helt klart et alvorligt brud på reglerne omkring markering af byggearbejde. Entreprenøren blev af kommunen pålagt at sørge for ordentlig afspærring og belysning, og det var så enden af denne sag.

Ingen af de private advokater, manden henvendte sig til, mente at der kunne rejses en erstatningssag. De mente at det ikke var umagen værd. Jf. advokaternes skøn ville den højest mulige erstatning ikke dække omkostningerne for deres honorar.

Erstatningssager, hvor det ikke drejer sig om varige skader, livslange handicap eller store materielle skader, er åbenbart ikke indbringende nok for advokater.

En fair mulighed for erstatning

Nu findes der en virksomhed der vil gøre noget ved dette problem. De har specialiseret sig i at søge fair erstatning for deres klienter. Princippet er nemt. Hvis du mener at du har krav på erstatning for en arbejdsskade eller et uheld, så udfylder du bare et online formular på deres webside. Du får omgående svar på, om der er en reel mulighed for at rejse en erstatningssag.

Hvis virksomheden skønner at der er en mulighed, kan du simpelthen overlade sagen til dem. Det er helt gratis for dig. Virksomheden vil føre din sag, uden at det koster dig en rød reje.

Kun i tilfælde at du vinder sagen, tager virksomheden en andel, når du får erstatningen udbetalt. Det er ret og slet fair, ikke?