Sådan foregår behandling af nedgroede negle

De fleste kender til, når man kommer til at klippe en tånegl forkert. Bagefter kan det være ømt. Hvis man er uheldig, så kan det ende med en nedgroet tånegl. En nedgroet negl er, når neglens side trykkes ned i neglefasen. En nedgroet negl kan gøre utrolig ondt.

Det kan gøre så ondt, at man næsten ikke kan gå på ens fod. Nogen gange kan man være uheldig, at der går betændelse i neglen. Når man har en nedgroet negl, så kan der opstå hård hud eller ligtorne ved neglen.

Man kan også få en nedgroet negl, hvor man ikke selv er skyld i det. Man kan fx være medfødt med nedgroede negle. Nedgroede negle kan også komme på grund af ens gangart.

 

Sådan undgår du nedgroede negle

Hvis man gentagne gange får klippet ens tånegle forkert, så det ender med en eller flere nedgroede negle, så skal man overveje at undersøge, hvad det er, at man gør forkert, når man klipper tånegle.

Man skal undgå at klippe ens negle for korte. Specielt skal man passe på med at klippe dem for korte ude i siderne. Dermed kan man undgå at få nedgroede negle, og man undgår unødvendige smerter.

 

Behandling af nedgroede negle med en bøjle

 

Nedgroede negle kan desværre gå hen og blive en langvarig affære.

Hvis man har haft en nedgroet negl i lang tid, hvor man ikke selv kan få problemet løst, så kan det ende med at blive en langvarig affære.

Man skal derfor kontakte en fodterapeut, som kan hjælpe en med ens nedgroet negl.

I værste fald får man en bøjle på neglen, som løfter begge sider af neglen op. Sådan en bøjle skal man have på neglen i et år. Igennem det år, hvor man har bøjlen på, der skal den justeres med jævne mellemrum, så neglen bliver mere og mere lige. Det kan lidt sammenlignes med en bøjle til tænderne, som også skal justeres med jævne mellemrum, så tænderne fx kommer til at sætte mere lige eller tættere på hinanden. Den gør, så neglen får en normal stilling og ikke længere er nedgroet. Det kan lyde ubehageligt at have en bøjle på ens negl, men en bøjle på ens negl skal ikke forårsage smerter.

Det er derfor vigtigt at opsøge hjælp, hvis man har nedgroede negle, så man ikke ender med en masse smerter fordi, at man vælger ikke at opsøge hjælp.