Væggelusen – en besværlig blodsuger

Væggelusen er en svær størrelse at bekæmpe. Den behøver kun komme frem fra sit skjul en sjælden gang, hvor den kommer frem for at suge blod.

Det gør det til lidt af en videnskab at finde det lille skadedyr og iværksætte sin væggelus bekæmpelse. Eksperthjælp er derfor ofte påkrævet, da man ellers kan befinde sig magtesløs i sit eget hjem, hvor de små væggelus spreder sig til senge, sofaer, madrester, i tøj og mange andre steder.

Bid og frustrationer

Væggelusene er særligt modbydelige, fordi de er så svære at lokalisere og udrydde. Oven i de frustrationer kommer der så dyrets bid, der kan give røde mærker og kløe. Nogle gange kan det endda stå så grelt til, at man vågner for at konstatere kraftig kløen og ser røde områder på kroppen.  For at det ikke skal være løgn, kan væggelusen faktisk forårsage stærk allergiske reaktioner. væggelusen er med andre ord ikke en god sengepartner – eller bofælle i det hele taget!

Sådan slipper du af med væggelus

Du kommer ikke uden om det. Du skal have fat i en ekspert på området. Det koster muligvis nogle penge, men det er ingenting i forhold til de langvarige irritationer, du ellers har udsigt til.

En professionel kenderlusens adfærdsmønster. Han kan derfor gå ind og – efter en inspektion af dit hjem – kortlægge den indsats, der skal udrydde dyret en gang for alle.

Først og fremmest handler det om at få opstøver gemmestedet, så eksperten kan slå alle væggelus ihjel. Det gør han ved at bruge varme mod dem. Varmen er dog på ingen måde skadelig for husets inventar, men tilstrækkelig til at dræbe de små bæster.

Kend din fjende – hvad kæmper vi imod?

Væggelusen er i familie med tægen. Den for sin næring fra blod – og selvom den godt kan drikke det fra mindre dyr, så foretrækker den alligevel at drikke blod fra mennesker, hvilket forklare de mange angreb med kløen og svigen.

Det værste er dog, at væggelusen slår til, når vi sover og er inaktive i forhold til at ”klø igen”. Stikker dine arme, ben, hals m.m. ud under dynen, kan du forvente at spotte rødme, når du vågner, hvis væggelusen har haft et festmåltid på din krop.

Så ikke nok med at den er irriterende, så er den desværre tilpas snedig til at holde sig skjult og undgå at komme i fare fra de mennesker, den piner med sine bid i nattens ly og mørke.

Kan der slet ikke forekomme fysiske tegn på væggelus?

Jo, det kan der. Og det er ikke kønt! Har du haft væggelusens tilstedeværelse i dit soveværelse, kan du prøve at vende sengen. Her vil du ofte kunne se deres spor på træværket og i område omkring stoffet og betrækket. Det vil ikke være til at tage fejl af de synlige plamager fra dyret.

Et andet godt eksempel kan findes ved at undersøge møbler. Undersøg eksempelvis hynder eller prøv at åbne betrækket på puder eller ved din kontorstol. Her kan du i svære tilfælde se klumper af fuldvoksne væggelus, der altså klan blive over en halv centimeter!

Så vent ikke, ring efter en skadedyrsbekæmper med det samme.