Vælg den rigtige italienske rødvin til den rigtige anledning

Man behøver ikke være vinekspert for at vælge den rigtige form for vin til den rigtige anledning. Det første man skal gøre når man skal vælge vin er at finde ud af anledningen. For der er forskel på hvilken vin du skal vælge i forhold til om du skal have et romantisk glas med din udkårne eller om du skal have et glas rødvin til middagen eller frokosten.

Du finder alle smagsvarianterne i italienske rødvine

Der findes et utal af lande, som leverer kvalitetsvin og et af dem er Italien. For der er mange forskellige regioner i Italien, som leverer vin. De forskellige regioner har hvert deres respektive klimaer hvilket gør at druerne smager forskelligt hvilket gør at landet er leveringsdygtigt i et væld af forskellige smagsvarianter. Så uanset om det er til en frokost, til en hyggelig aften, eller en romantisk picnic.

Der er mange mennesker som sværger til de franske vine når de skal have et glas til maden. Det er synd for den italienske vin har mindst ligeså at byde på. Det vigtigste du skal overveje når du skal købe vin er anledningen. Nedenfor kan du se en miniguide til hvordan du vælger den rigtige vin :

Frokost: Gerne en let vin med grænsende sødlig smag. For frokosten skal ikke blive for tung og man skal kunne fungere bagefter og komme videre med dagens gøremål. Desværre er siesta begrebet ikke nået til Danmark endnu, så man skal være køreklar efter frokosten.

Aftensmad:Skal du have en steg eller anden tung aftensmad kan en kraftig vin anbefales. Den skal kunne supplere og måle sig med hovedmålet. Så er det en for let rødvin du vælger til en tung ret, vil dens smag forsvinde i mængden.

Date / Midt på dagen: Skal du have et enkelt glas, enten midt på dagen eller i forbindelse med en date, så er det anbefaleligt at vælge en let vin med en dyb smag. Vinen skal ikke efterlade dig tung i sædet efter du har indtaget den, men den må gerne smage af noget nu hvor den skal nydes alene.

Eksperimenter med de italienske rødvine og find din genre

I og med der er mange forskellige varianter og typer af italienske rødvine så findes der helt sikkert en der falder i din smag. Det vigtigste du skal gøre når du stifter bekendtskab med de italienske vine, det er at eksperimentere og prøve de forskellige så finder du helt sikkert en der falder i din smag.For det er uanset om det er en let, kraftig, mørk eller sød vin du søger så findes der helt sikkert en italiensk, som falder i din smag.

 

Kilde: https://alt-til-vin.dk/roedvin/italiensk-roedvin/